Senaste inläggen

Av Madeleine - 26 maj 2009 09:31


Idag tänker jag bara njuta av det vackra vädret...lulla runt lite i trädgården...lukta på syrenerna...dricka kaffe...låta tankarna löpa fritt...

 

Själavård för hela slanten...!


Av Madeleine - 25 maj 2009 09:21


På eftermiddagen ringde Melinda och undrade om jag ville följa med till Västerås...

Barnen skulle få vara hos Farmor Asta så länge...


Charlie sjunger och stampar takten till Magnus Uggla i bilen...

(precis lika stort fan som sin mor! )  ;-)


Så mycket shopping blev det dessvärre inte!

Det är typiskt...! När man ska ha något hittar man ingenting...!

En T-shirt och en Mascara blev det ialla fall...


Tuff va...?!  ;-)

 

(Lika tuff som jag!)  *Fniss*

Av Madeleine - 23 maj 2009 18:13


Du får ursäkta men du "råkade" komma med på bilden som jag tog på den gröna stolen Anna... ;-) *Förlåt*

(Men du är så söt så jag tyckte inte det gjorde något!) :-)

Här kommer ialla fall receptet på Melindas födelsedagstårta som du ville ha...

Observera att jag gjorde dubbel sats av det här receptet till Melinda! 


MARÄNGTÅRTA med Choklad, Hallon & Banan..
Sockerkaksbotten:

150 g smör

2 dl socker

3 tsk bakpulver

8 äggulor

3 dl mjöl

5 msk kakao (kan uteslutas om man vill ha ljus botten!)

4 msk mjölk


Marängsmet:

8 äggvitor

4 dl socker

Mandelspån


Fyllning:

6 dl vispgrädde

skivad banan, hallon (eller blåbär, jordgubbar, annanas, mandariner...)


Gör så här:

Rör smör och socker till en jämn porös smet. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, ett i sänder och rör om ordentligt.


Rör i mjöl och kakao. Tillsätt mjölken.


Bred ut smeten i en långpanna (ca 30-45 cm) klädd med bakplåtspapper.


Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.


Bred marängmassan ovanpå smeten i långpannan.

Strö över mandelspån.


Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 1 timme.

Låt kakan kallna helt innan du tar loss den från pappret!

Annars sjunker den ihop totalt!


Dela kakan/tårtan på mitten. Lossa den försiktigt från pappret.

Lägg den ena halvan på ett fat.

Vispa grädden och bred den över halvan. Lägg på hallon och skivade bananer (eller vad du vill ha).


Lägg den andra halvan ovanpå.

Förvara tårtan i kylskåp. Den bör helst ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del. Grädden i fyllningen gör nämligen att marängen i det understa lagret smälter...


LYCKA TILL ANNA!

(kul att du tyckte om den!)




Av Madeleine - 23 maj 2009 18:01


Se så fina "blommor" Melvin plockade åt sin kära mor på hennes födelsedag... ;-)

 

Bilden blev tyvärr lite suddig...! :-(


Visst är hon söt även som vuxen min "gamla" dotter...! :-)

Tack för ett jättetrevligt födelsedagskalas!

Hoppas du får en trevlig kväll...!

Kanske till och med en gó cider...! ;-)

KRAM!

Av Madeleine - 23 maj 2009 11:34


Tänk att detta lilla sockergryn fyller hela 26 år idag...!


Och Nej...det är faktiskt inte Charlie...

Det är Melinda när hon var liten...!!!

Man kan verkligen se vart Charlie har fått sina gener ifrån...! :-)


Hoppas du får en riktigt bra dag min solstråle, med mycket uppvaktning och många presenter... ;-)


Det är du verkligen värd...!!!

Du kämpar på som ingen annan och man kan inte bli annat än imponerad av att det får plats så mycket styrka i denna lilla Melinda...!

 

ÄLSKAR DIG GUMMAN!

Snart kommer jag med tårtan...! :-)

Kram tills dess!



Av Madeleine - 20 maj 2009 19:30

Älskar ni mazariner men tycker de är för jobbiga att göra?

Då ska ni få ett recept på dessa "fusk-mazariner" som är jättegoda!

 

MAZARIN-RUTOR 

Recept:

3 hg smör

4 1/2 dl socker

3 ägg

2 1/4 dl mjölk

1 hg sötmandel

8 st bittermandlar

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


Glasyr:

3 dl florsocker

2-3 msk tunn hallonsylt


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form (ca 45x35 cm) med bakplåtspapper.

2. Skålla och mal mandeln.

3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, samt mjölken.

4. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.

5. Bred ut smeten i formen.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20-30 minuter. Pröva med en sticka om den är klar.

7. När kakan kallnat breds glasyren på och kakan skärs i bitar i önskvärd storlek.


LYCKA TILL...! :-)


Av Madeleine - 20 maj 2009 17:45


Min lilla glá-skit tittade in en snabbsväng idag... :-)

Alltid lika roligt att se dig Charlie...!!! Du sprider glädje omkring dig!

Av Madeleine - 20 maj 2009 17:39


Jag har en "redig" tuva gräslök...

Den verkar trivas i odlingslådan...snart tar den över helt... ;-)

 


Jag beslutade mig för att göra en första skördning idag...

Det blev en hel del... 


Sköljd och klippt i småbitar...bara att frysa in...! PERFEKT...!

Snart har det vuxit upp lika mycket igen... :-)

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards