Du får ursäkta men du "råkade" komma med på bilden som jag tog på den gröna stolen Anna... ;-) *Förlåt*
(Men du är så söt så jag tyckte inte det gjorde något!) :-)
Här kommer ialla fall receptet på Melindas födelsedagstårta som du ville ha...
Observera att jag gjorde dubbel sats av det här receptet till Melinda!
MARÄNGTÅRTA med Choklad, Hallon & Banan..
Sockerkaksbotten:
150 g smör
2 dl socker
3 tsk bakpulver
8 äggulor
3 dl mjöl
5 msk kakao (kan uteslutas om man vill ha ljus botten!)
4 msk mjölk
Marängsmet:
8 äggvitor
4 dl socker
Mandelspån
Fyllning:
6 dl vispgrädde
skivad banan, hallon (eller blåbär, jordgubbar, annanas, mandariner...)
Gör så här:
Rör smör och socker till en jämn porös smet. Tillsätt bakpulver. Tillsätt äggulorna, ett i sänder och rör om ordentligt.
Rör i mjöl och kakao. Tillsätt mjölken.
Bred ut smeten i en långpanna (ca 30-45 cm) klädd med bakplåtspapper.
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa marängmassan några minuter.
Bred marängmassan ovanpå smeten i långpannan.
Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader ca 1 timme.
Låt kakan kallna helt innan du tar loss den från pappret!
Annars sjunker den ihop totalt!
Dela kakan/tårtan på mitten. Lossa den försiktigt från pappret.
Lägg den ena halvan på ett fat.
Vispa grädden och bred den över halvan. Lägg på hallon och skivade bananer (eller vad du vill ha).
Lägg den andra halvan ovanpå.
Förvara tårtan i kylskåp. Den bör helst ätas samma dag, annars sjunker den ihop en del. Grädden i fyllningen gör nämligen att marängen i det understa lagret smälter...
LYCKA TILL ANNA!
(kul att du tyckte om den!)
Julia
23 maj 2009 21:35
Ännu en kanonrecept som måste provas... Tårtan ser jättegod ut, kommer säkert att "gå hem" hos min gottegris till make, han älskar godsaker och bakar gärna mjuka kakor. Här får du ett favoritrecept :)
Kärleksmums:
150gr smör eller margarin
2 ägg
3dl strösocker
3tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2msk cacao
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
Smält smöret, låt svalna
vispa ägg och socker pösigt
blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och cacao sikta ner i äggsmeten
tillsätt sedan mjölk och matfett
vispa till en slät smet
Häll i en form 40x32 med minst 3 cm hög kant klädd med bakplåtspapper
Grädda nederst i ugn 10-15 minuter i ca 200 grader
Glasyren:
50gr smält smör (ska vara ljummen och rinnande när det övriga ingrediencerna blandas i)
3msk starkt kaffe
1msk cacao
2tsk vaniljsocker
3dl florsocker.
Blanda och bred den varma glasyren över kakan
strö över cocosflingor, låt glasyren stelna
och skär den i fyrkantiga bitar.
Hoppas att detta faller er i smaken *S*
Kram/Julia
http://http;//hjulia.bloggagratis.se
Madde
23 maj 2009 23:33
Tack Julia för det "smarriga" receptet!
Jag brukar göra en liknande variant med hackade nötter istället för cocos!
Ha de gott! Kram/Madde
Julia
24 maj 2009 10:31
HUR gör man om man vill ha bilder inne i texten som du har... Fått ett förslag iofs som kommentar till morgonens blogg, men jag fattar inte endå.
Jag kan anpassa bilder men dom hamnar åvanför eller under den skrivna texten.
Kan inte du försöka hjälpa/lära mig...
Känner mig som Nalle Puh, med mycket liten hjärna *L*
Kram/Julia
http://hjulia.bloggagratis.se
Anna
24 maj 2009 10:46
Tänk att jag fastnade fast du tog kort på stolen ;-)
Tack så mycket för receptet, jag ska göra mitt bästa för att få den lika god som du. Det blir nog svårt!
Stor kram
Valskogs-Anna :-)
Madde
24 maj 2009 11:30
Det är inte alls svårt att få in bilderna i texten Julia!
*Ladda upp bilden.
*Dubbelklicka på bilden.
*Högerklicka på bilden, välj kopiera.
*Stäng bilden på krysset.
*Placera markören i texten där du vill ha bilden.
*Högerklicka, välj klistra in.
Hur enkelt som helst! Det klarar du lätt även med Nalle Phu-hjärna! ;-) KRAM
Julia
24 maj 2009 14:26
Som tur är har jag lite mer mellan öronen än sagda nalle *S*, men det var din enkla förklaring som gjorde susen :)
Tack igen!
Kram/Julia
http://hjulia.bloggagratis.se